Välkommen till Brf Lord Lambourne

Varmt välkommen som boende och medlem i föreningen Brf Lord Lambourne. Här hittar du praktisk information som kan vara bra att känna till som nyinflyttad och boende i föreningen.

Bredband, elavtal och mobiltäckning
Gemensamt avtal med Tele2 för bredband och basutbud TV. 160 kr i månaden debiteras på avgiftsavin för 1000/1000 Mbit.

Elavtal tecknas centralt via föreningen och därefter blir du debiterad på kommande avier för föreningsavgift. Du slipper alltså teckna avtal för din lägenhet. Fixat o klart. Bundet avtal med Boo-Portföljen från januari 2024 i två år framöver. 0,78 kr/ kWh + serviceavgift.
Dålig mobiltäckning i bostaden?

Om du har problem med mobiltäckningen i din bostad har vi några tips:

1) Kolla om din telefon/operatör har stöd för samtal via Wifi. Isåfall är problemet löst, det brukar bara vara en inställning bort.

2) Skaffa ip-telefoni via bredbandsleverantören.

3) Köp antennförstärkare och dra kabel ut på balkongen.

Var hittar jag allt?

Soprum
: Beläget vid norra entrén av Tegeltrappan. samt vid södra entrén av tegeltrappan. Endast tagg för att ta dig in.

Barnvagnsrum:
Beläget i anslutning till varje huvudentré utom för Ateljéns södra del (porten mot brukstorget) detta hus har endast barnvagnsrum i norra entrén (porten mot innergården)

Cykelrum:
Det finns 2 st cykelrum inomhus men även utomhus finns parkering.
Plan 0 Tollareslingan 1
Plan 3 Tollarevägen 53
Utomhus vid innergården samt vid de 4 entréerna till fastigheterna

Förråd:
plan 2 och 3 i Tegeltrappans norra del (för boende i Tegeltrappan norra samt Pergolan), plan 2 i Tegeltrappan södra (för boende i Tegeltrappan södra) samt plan 2 och 3 i Ateljén (för boende i Ateljen).

Terrasser/innergård
Det finns 3 st takterrasser i föreningen. Gemensamt för de 3 terrasserna är att det brukar finnas rikligt med smultron sommartid och framåt hösten lite äpplen.

Ateljén
(Tollareslingan 1 eller Tollarevägen 55): odlingsbäddar och utsikt över vattnet är i fokus. Bra ställe för att sitta och titta på båtarna under sommaren.
Tegeltrappan norra
(Tollarevägen 53): här har föreningen sitt utekök (gasol). Ingen bokning behövs, det är en rymlig grill, flera sällskap kan grilla samtidigt – vid grillen finns städutrustning så att du kan göra rent efter dig!
Tegeltrappan södra
(Tollareslingan 3): här har man bra utsikt och kan kolla till odlingarna. Bänkar och bord att sitta vid.
Bevattning Vi har stor mängd av odlingslådor samt rabatter på innergården som behöver bevattnas mer frekvent än vad trädgårdsentreprenören åtminstone utförde förra sommaren. Om du har en stund över är det ett rofyllt arbete och det blir väldigt vackert på vår innergård! Bevattningsutrustning står framställd när säsongen drar igång.

Portarna

Portarna in till våra fastigheter öppnas med tagg, portkod (mellan kl 7 och 19) eller ring på porttelefonen. Samtalet går då till det mobilnummer som du har angett tidigare. När du får samtalet öppnar du dörren genom att trycka ”*” i din telefon.
Om du vill lägga in fler namn i telefonen, skicka namn, adress, telefonnummer till styrelsen@lordlambourne.se

Garage

Det är vanligtvis kö till garaget, för att ställa sig i kö kontaktar man styrelsen@lordlambourne.se. Bilar får endast parkeras på den plats som hyrs. Det är alltså inte tillåtet att nyttja annan plats ens temporärt utan tillåtelse. Vi försöker hjälpa varandra med parkeringsplatser så för tillfälligt lån av parkeringsplats, fråga i Facebookgruppen ” ”Tollareslingans Parkering AB”. Så här ser det ut just nu i garagekön.
Vi erbjuder även förvararing av takbox eller kajak ovanför sin garageplats där så är möjligt. Kontakta styrelsen vid intresse.

Garageporten öppnas med fjärrkontroll. Om du fått garageplats så kvitteras kontrollen ut från styrelsen efter signering av kontrakt. En per hushåll/garageplats. OBS! Vid in- och utpassering är det varje medlems ansvar att säkerställa portens stängning. Den bör gå ned automatiskt men i perioder har det varit problem. Det kostar föreningen i säkerhet och uppvärmning om garageporten står öppen.

Gör så här om (mot förmodan) garageporten ej stängs Om det blir felkod: E04-kod så gör du så här: Tryck pil ned tills porten tar stopp. Slå av strömmen (vippbrytare bredvid garageportens manöverpanel) och slå på strömmen efter några sekunder, tryck pil ned tills porten går igen. Tryck sedan pil upp tills porten kommer till sitt övre läge, väl uppe ska det höras ett klickande ljud. Tryck nu pil ned, då ska det också klicka precis när porten skall gå ned, håll in nedknappen tills porten går igen. Sista biten ska den gå långsammare och när den stängts av skall felkoden försvinna.

Våra gemensamhetslokaler

Gemensamhetslokalen Inpassering till gemensamhetslokalen sker med din vanliga bricka (safeteam tagg) under de tider som du har bokat. Du behöver alltså inte låna nyckel från någon i styrelsen. Tiderna som visas i boenderegistret är 10:00 till 23:59, men den faktiska tiden som går att boka är 10:00 till 10:00 (dagen efter). Lokalen lämnas lite finare än när du kom. Avgiften är 400 kr.

Bokning gör du genom att logga in på https://boenderegistret.se/bv. Inloggningsinformation erhålls av tidigare ägaren. Om du inte har fått koden så kan du kontakta styrelsen.

Bastun
bokas också via https://boenderegistret.se/bv. Under rubriken ”bokningsbara resurser” i menyn till vänster kan man välja ”Bastu/Relax”. Avgifter är 50 kr/pass (3 timmar).

Facebook grupper

Det finns ett antal Facebookgrupper som är bra och trevligt att vara med i . Här är några:

Ett forum för oss grannar. Sök på "Lord Lambourne exclusive " och ansök om medlemskap.
”Tollareslingans Parkering AB” – Eftersom det är ont om parkeringsplatser i Tollare har många medlemmar nyttjat denna grupp för att låna parkeringsplats av varandra t.ex. till sina gäster. Det är väldigt uppskattat och värdefullt.

”5Hus Tollare (Brf Lord Lambourne & Brf Laxton)
”Vi som bor i Tollare (Saltsjö Boo)”
”Köp och sälj i Tollare”

Rabatter

Vill du komplettera med tillbehör från Vedums så får du 10 % rabatt när du anger koden BY011.
6 månaders fritt bredband hos Halebop (tidigare Riksnet). Bredbandsabonnemang tecknas via zmarket.se, du behöver veta gatuadress och lägenhetsnummer. Ange kampanjkod Tollare så får du 6 månaders fritt internet hos Riksnet.

Senast uppdaterad 2024-01-15 av Corinne Rydberg.
Besöksräknare

15 567 besökare sedan 2021-05-15